Karamellizált nektarin leves

  • 2014.09.11.
  • 8

Hozzávalók
4 személyre: 6 nektarin, 3 evőkanál cukor, 4 dkg vaj, 4 dl tej, 1 evőkanál étkezési keményítő, 1 rúd vanília, só; 2 nektarin, 1 dl tejszín
Elkészítése:
1. A nektarint meghámozzuk, magját kivesszük és kockákra vágjuk.

2. A cukrot egy edényben karamellizájuk, majd rádobjuk a nektarint, hozzáadjuk a vajat és addig pároljuk, míg a karamell elolvad és a nektarin megpárolódik. 3. Felöntjük 5-6 dl vízzel és lassú tűzön, 2-3 percig főzzük.
4. Közben a vanília magjait kikaparjuk és beletesszük a levesbe. 5. A levest kicsit hűlni hagyjuk, majd krémesre turmixoljuk.
6. Az étkezési keményítőt elkavarjuk a tejjel.
7. Állandó kavarás mellett a keményítős tejjel behabarjuk a levest és 2-3 percig forraljuk. 8. A levest lehűtve, tejszínnel és kockára vágott nektarinnal tálaljuk.