Áfonyás pohárkrém

  • 2014.09.02.
  • 4

Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg mascarpone, 5 dkg fehércsokoládé, 2 dl tejszín,
10 dkg porcukor, 1 zöld citrom, 15 dkg áfonya
Elkészítése: A fehércsokoládét összetördeljük, egy edénybe tesszük és vízgőz fölött megolvasztjuk. A mascarponet kikavarjuk a porcukorral, majd kanalanként adagolva belekavarjuk a kissé visszahűtött de még folyós csokoládét és a zöldcitrom levét. A tejszínt felverjük és előbb a felét, majd az egészet a krémbe keverjük. Az áfonyát megmossuk és lecsöpögtetjük. Pár szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit villával kissé összetörjük. A krémet két részre osztjuk, egyik részbe belekavarjuk az áfonyát. Poharakba rétegezzük, váltakozva a fehér meg az áfonyás krémeket. Zöldcitrommal és citromfűvel díszítjük.