Sárgarépás tarhonya sonkával

  • 2014.07.15.
  • 0

Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg tarhonya, 25 dkg sonka, 2 sárgarépa, 1 hagyma, 2 evőkanál olaj, só, bors, petrezselyemzöld Elkészítése: A hagymát meg a sárgarépát megpucoljuk, a hagymát apróra vágjuk a sárgarépát pedig lereszeljük. A sonkát hosszúkás
darabokra vágjuk. Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a tarhonyát és aranybarnára pirítjuk, közben hozzáadjuk a hagymát meg a sárgarépát a végén pedig a sonkát és együtt megdinszteljük. Felöntjük meleg vízzel, megsózzuk, megszórjuk borssal és többször átkavarva, lassú tűzön 15-20 percig főzzük. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel és10 percig pihentetjük.