Sárgarépás cukkiniragú

  • 2014.07.24.
  • 6

Hozzávalók 4 személyre: 2 zsenge cukkini, 4 szál sárgarépa, 1 hagyma, 1 cikk fokhagyma, 2-3 evőkanál olaj, só, bors, petrezselyemlevél, csipetnyi cukor, ecet Elkészítése: A hagymákat és a sárgarépát megpucoljuk, majd apróra, illetve karikára vágjuk, a cukkinit megmossuk, majd kockára vágjuk. Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a hagymát meg a sárgarépát, megsózzuk és kevés víz hozzáadásával, majdnem puhára pároljuk-sütjük. Mikor majdnem puha, hozzáadjuk a cukkinit, megszórjuk a borssal, a cukorral
és az apróra vágott petrezselyemzölddel, majd és együtt készre pároljuk. A végén kevés ecettel ízesítjük. Fasírttal vagy kolbásszal tálaljuk.