Kapribogyós szűzérme

  • 2014.07.31.
  • 2

Hozzávalók
4 személyre: 1 nagyobb vagy két kisebb szűzpecsenye, 1 hagyma, 1 cikk fokhagyma, 2 evőkanál kapribogyó, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejszín, 2-3 evőkanál olaj, só, bors, fűszerpaprika; a körethez: 20 dkg rizs, 15 dkg konzervkukorica, só, 1 teáskanál házi ételízesítő, 2 dkg vaj, petrezselyemzöld Elkészítése: A szűzpecsenyét hártyájától megpucoljuk, 1-1,5 cm vastagságúra szeleteljük és nagyon kicsit megklopfoljuk. A lisztet összekeverjük egy kevés borsóval meg fűszerpaprikával, a húsokat enyhén megsózzuk és beleforgatjuk a fűszeres lisztbe.
A hagymákat megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük. Közben rátesszük a húst, mindkét felén átsütjük, majd felöntjük egy kevés vízzel és kb. 5 perc alatt megpároljuk. Mikor megpuhult hozzáadjuk a
kapribogyót, ráöntjük a tejszínt és összerotyogtatjuk. Tálalásig lefedve pihentetjük. A rizst megmossuk, felöntjük vízzel, hozzáadjuk az ételízesítőt és puhára főzzük. A végén hozzáadjuk a kukoricát is, felforraljuk, majd leszűrjük és lecsöpögtetjük. A vajat felhevítjük, rádobjuk az apróra vágott petrezselymet és összekavarjuk a kukoricás rizzsel.