Barackzselés panna cotta

  • 2014.07.05.
  • 2

Hozzávalók 4 személyre: 2,5 dl natúr joghurt, 3 dl tejszín, 6 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 10 g zselatin; a
barackzseléhez: 5-6 sárgabarack, 4 dkg cukor, 5 g zselatin Elkészítése: A zselatint feloldjuk 1 dl tejszínben. A joghurtot összekavarjuk a megmaradt tejszínnel, a kétféle cukorral és kevergetve felmelegítjük, de nem forraljuk. Félrehúzzuk a tűzről és belekavarjuk a feloldott zselatint, majd szétosztjuk 4 pohárban és 2 órára hűtőbe tesszük dermedni. A barackzseléhez a zselatint felöntjük 1 dl vízzel és duzzadni hagyjuk. Közben a barackot megmossuk, kockára vágjuk, megszórjuk a cukorral és lassú tűzön karamellizáljuk, majd félrehúzzuk, ráöntjük a feloldott zselatint és összekavarjuk. A kissé kihűlt barackzselét az időközben megdermedt panna cotta tetejére kanalazzuk, majd újabb 2 órára hűtőbe tesszük.