Császárszalonnás spárga tojásöntettel

  • 2014.06.20.
  • 0

Hozzávalók 2 személyre: 10-12 szál zöld spárga, 10-12 vékony szelet császárszalonna, 1 teáskanál cukor, só; az öntethez: 2 tojás, 2-3 evőkanál tejföl, 1 citrom, metélőhagyma, só, bors, csilipehely Elkészítése: A spárga vékony héját lehámozzuk, alsó, beszáradt végét levágjuk és megmossuk: Enyhén sós vizet forralunk, hozzáadjuk a cukrot és 10-15 perc alatt megfőzzük a spárgát. Szűrőkanállal kiszedjük, kicsit hűlni hagyjuk, majd egyenként belecsavarjuk a császárszalonnába és ropogósra sütjük. Az öntethez a tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és lereszeljük. Hozzáadjuk a tejfölt, az apróra vágott metélőhagymát, a citrom levét és sóval, borssal meg csilipehellyel ízesítjük. A spárgát leöntjük az öntettel és melegen tálaljuk.