Spenótleves

  • 2015.03.18.
  • 3

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg spenót, 1 póréhagyma, 4 dkg vaj,
1 evőkanál liszt, 1 l zöldség alaplé, 1 evőkanál házi ételízesítő, só, 1 teáskanál szódabikarbóna; a tálaláshoz: 8 szelet vékony sonka, 1 tojás, 1 dl tejszín Elkészítése: A spenótot megmossuk, pár levelet félreteszünk, a többit pedig szódabikarbónás, enyhén sós vízben 2-3 percig főzzük, hogy üde zöld színét megőrizze, majd leszűrjük. A póréhagymát apróra vágjuk, a vajon üvegesre pároljuk, rászórjuk a lisztet, összekavarjuk, majd beletesszük a spenótot. Pár percig kavarva dinszteljük, felöntjük az alaplével, hozzáadjuk az ételízesítőt és megfőzzük. Vigyázat, mert kifuthat! Ha szükséges, még sózzuk. A tojást megfőzzük, kis lyukú reszelőn lereszeljük. Tálaláskor a levesre díszítésként néhány zsenge spenótlevelet teszünk. A sonkát vékony csíkokra tépjük, a csíkokat megcsavarjuk és rózsa alakban a levelekre helyezzük,
közepére reszelt tojást teszünk. A leves mellé tejszínt kínálunk.