Csirkepörkölt sütőtökös galuskával

  • 2014.10.08.
  • 7

Hozzávalók 4 személyre: 1 csirke
mellehúsa nélkül, 2 hagyma, 3-4 evőkanál olaj vagy 1 evőkanál zsír, 2 evőkanál paprikakrém, 1 teáskanál fűszerpaprika, só, bors; a sütőtökös galuskához: 1 sütőtök(35-40 dkg sült tökhús), 1 tojás,
18-20 dkg liszt, só, bors Elkészítése:
1. A csirkét megtisztítjuk, megmossuk és darabokra vágjuk, majd a vizet leitatjuk róla és besózzuk. 2. A hagymát megtisztítjuk, felvágjuk és az olajon üvegesre dinszteljük. Félrehúzzuk, hozzáadjuk a paprikakrémet és megszórjuk a fűszerpaprikával meg egy kevés borssal.
3. A csirkehúst beletesszük a hagymás zsiradékba, összekeverjük és átsütjük benne. Nagyon kevés vizet töltve alá, többször átkavarva pörköljük, a folyamatot addig ismételjük, míg a hús puha nem lesz.
4. A sütőtököt megmossuk, félbevágjuk és a magjaít egy kanállal kikaparjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és forró sütőben megsütjük. 5. A kihűlt tökhúst kikaparjuk, enyhén megsózzuk borsózzuk, hozzáadjuk a felvert tojást meg a lisztet.
6. A masszát csomómentesre kavarjuk. Közepes állagú tésztának kell lennie, a liszt mennyisége nagyban függ attól, hogy mennyi vizet tartalmaz a sütőtök. Ha túl kemény, kevés vízzel hígíthatjuk.
7. Enyhén sós vizet forralunk és egy evőkanál segítségével galuskákat szaggatunk a fővő vízbe. Mikor feljönnek a tetejére, 1 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük és hideg vízzel leöblítjük. Azonnal tálaljuk.