Szőlős mandulás lepény

  • 2014.09.26.
  • 8

Hozzávalók: 5 tojás, 18 dkg cukor, 12 dkg vaj vagy margarin, 20 dkg liszt, 5 dkg vágott mandula, 5 dkg szeletelt mandula, 1 tasak vaníliás cukor, 1 tasak sütőpor, 1 gerezd szőlő Elkészítése:
1. A vajat habosra kavarjuk a kétféle cukorral. 2. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, mindegyik után jól kikavarjuk. 3. Belekavarjuk a sütőporral összevegyített lisztet
meg a vágott mandulát.
4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és előbb a felét majd a megmaradt részt is beleforgatjuk a lisztes masszába.
5. A tésztát sütőpapírral bélelt, 25 x 30 cm nagyságú tepsibe simítjuk. 6. Tetejét kirakjuk a szőlőszemekkel és megszórjuk a mandulaforgáccsal. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 20-25 percig sütjük.