Mediterrán krumplisaláta

  • 2014.09.16.
  • 9

Hozzávalók
4 személyre:
50 dkg krumpli, 1 paradicsompaprika, 1 zöld paprika, 1 kis fej hagyma, 8 dkg fekete olajbogyó, 2 dl joghurt, 1 dl olívaolaj, 1 evőkanál mustár, só, bazsalikom Elkészítése: A krumplit megmossuk és enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Ha kihűlt meghámozzuk és felvágjuk. A mustárt egy tálba tesszük és mintha majonézt készítenénk, vékony sugárban hozzákeverjük az olajat, majd a joghurtot, a frissen őrölt borsot és apróra vágott bazsalikomot. A paprikákat kicsumázzuk, megmossuk és kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk és vékonyra szeleteljük, az olajbogyót vékony cikkekre vágjuk. Egy salátás tálba összevegyítjük a krumplit, a paprikát, a hagymát meg az olajbogyót és belekeverjük a mustáros öntetet. Fóliával letakarjuk és 1-2 órára hűtőben tartjuk. Tálaláskor megszórjuk friss bazsalikomlevéllel.