Egytálétel paradicsompaprikából

  • 2014.09.03.
  • 9

Hozzávalók 4 személyre: 1 csirke melle és combjai, 1 kg paradicsompaprika, 1 csípőspaprika, 2 hagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 2 paradicsom, 1 citrom, 2-3 evőkanál olívaolaj, só, bors, csilipehely, zellerlevél Elkészítése: A konyhakész csirkehúst megsózzuk, megszórjuk frissen őrölt borssal meg csilipehellyel. A paradicsompaprikát és a csípőspaprikát megmossuk, kicsumázzuk és csíkokra vágjuk. A hagymákat megpucoljuk, megmossuk és szintén csíkokra vágjuk. A paradicsomot 1 percre forró vízbe tesszük, majd a héját lehúzzuk és kockákra vágjuk. A zöldségeket egy hőálló tálba tesszük, megsózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az olajjal meg a citrom levével és megszórjuk az összevágott zellerlevéllel, majd összekeverjük. A tetejére tesszük a húst, felöntjük egy kevés vízzel és forró sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Azonnal tálaljuk.