Sörös mustáros hal

  • 2014.07.30.
  • 8

Hozzávalók 2 személyre :
2 kisebb hal, 2 evőkanál mustár, 1 evőkanál mustármag, 0,5 dl olívaolaj, 1 dl fekete sör, 1 citrom, só, bors; a körethez: 35 dkg újkrumpli, só, 2-3 evőkanál olajElkészítése:
A páchoz az összes hozzávalót összekeverjük. A konyhakész halat 0,5 mm távolságban beirdaljuk és kívül belül bekenjük a páccal, majd sütőpapírba csomagoljuk. A krumpli háját lekaparjuk, megmossuk és nagyságától függően félbe vagy negyedekbe
vágjuk, majd enyhén megsózzuk és meglocsoljuk az olajjal. A becsomagolt halat egy tepsibe tesszük, köré helyezzük a krumplit és forró sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Tálaláskor meglocsoljuk citrommal.