Sajtos-burgonyás pogácsa
- 2016.05.04.
- 2
Hozzávalók:70dkg
tönkölybúza liszt világos23dkg
sertés zsír15dkg
burgonya-főzve, áttörve2,5dkg
élesztő-friss1dl
tej1tk
cukor2dkg
só15dkg
füstölt sajt2db
tojás15dkg
tejföl1db
tojás lekenésre
tálaláshoz kerámiák a www.sutnifozni.hu webáruházbólElkészítés:-Langyos, cukros tejben elkevertem az élesztőt, felfutott.-Sóval elkevert lisztben elmorzsoltam a zsírt, hozzáadtam
az áttört burgonyát, a reszelt sajt háromnegyed részét, az élesztős tej,
tojás, tejföl hozzáadásával
tésztává dagasztottam.-Szobahőmérsékleten duplájára kelesztettem, majd kétszer hajtogattam, hajtogatások között 30 perc pihentetéssel.-Enyhén lisztezett munkalapon kb 2 cm vastagra nyújtottam, 5 cm-es pogácsakiszúróval
kiszaggattam.
-Sütőpapírral leterített sütőlapon még 30 percet pihent, majd tojással lekentem, megszórtam a maradék sajttal,
200°C-ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsült.Eszközökben partnerem:
www.sutnifozni.hu Konyhafelszerelési webshop
www.sutnifozni.hu