Sajtos-burgonyás pogácsa

  • 2016.05.04.
  • 2

Hozzávalók:70dkg

tönkölybúza liszt világos23dkg

sertés zsír15dkg

burgonya-főzve, áttörve2,5dkg
élesztő-friss1dl



tej1tk



cukor2dkg


só15dkg

füstölt sajt2db



tojás15dkg

tejföl1db



tojás lekenésre























tálaláshoz kerámiák a www.sutnifozni.hu webáruházbólElkészítés:-Langyos, cukros tejben elkevertem az élesztőt, felfutott.-Sóval elkevert lisztben elmorzsoltam a zsírt, hozzáadtam
az áttört burgonyát, a reszelt sajt háromnegyed részét, az élesztős tej,
tojás, tejföl hozzáadásával
tésztává dagasztottam.-Szobahőmérsékleten duplájára kelesztettem, majd kétszer hajtogattam, hajtogatások között 30 perc pihentetéssel.-Enyhén lisztezett munkalapon kb 2 cm vastagra nyújtottam, 5 cm-es pogácsakiszúróval
kiszaggattam.
-Sütőpapírral leterített sütőlapon még 30 percet pihent, majd tojással lekentem, megszórtam a maradék sajttal,
200°C-ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsült.Eszközökben partnerem:
www.sutnifozni.hu Konyhafelszerelési webshop




































www.sutnifozni.hu