Fügés-túrós desszert

  • 2012.09.30.
  • 7

Ezt a finomságot készítettük el vasárnap délutáni desszertnek, a hétvége zárásaként. A sütemény alapja tehéntúró. A kész édesség a szélén ropogós, a közepén pudingszerű lesz. Picit olyan, mint a tejespite. Mi fügével sütöttük, de bármilyen gyümölccsel finom lehet. A receptet a párom anyukájától kaptuk, köszönjük!Update: hidegen is finom!! Ha kihűlik, teljesen összeáll, simán vágható... Hozzávalók:50 dkg túró10 dkg (por)cukor12 dkg liszt12,5 dkg olvasztott margarin3 tojás1 sütőrpor1 vaníliáscukorcsipet sókevés zsemlemorzsaízlés szerinti gyümölcs (kb. 50 dkg, de lehet kevesebb is)A túrót, a liszttel elkevert sütőport, a kétféle cukrot, a csipet sót, a tojások sárgáját és az olvasztott margarint jól dolgozzuk össze.Adjuk hozzá a közben keményre vert tojásfehérjét is (picit nehéz összedolgozni).Egy tűzálló tálat vagy kisebb tepsit kenjünk ki egy kevés margarinnal és liszttel. Tegyük bele a tészta felét, pakoljuk rá a szeletekre vágott gyümölcs felét, majd jöhet a tészta másik fele. A tetejére rakosgassuk a füge maradékát, és szórjuk meg egy kevész zsemlemorzsával.180 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütés) kb. 40 percig kell sütni, de azért néha nézzünk rá!