Olivabogyós spagetti torta

  • 2018.04.18.
  • 3

Hozzávalók:25 dkg spagetti15 dkg sonka15 dkg vegyes zöldség (répa, borsó, ami van)2 tojás2 pohár tejföl1 pici fej hagyma 15 dkg reszelt sajtzöld és fekete olivabogyóolivaolaj A spagettit négybe töröm és a szokásos módon kifőzöm, leszűröm.A sonkát és a hagymát apróra vágom, kevés olajon megpirítom. A zöldségeket szükség szerint felvágom, megpárolom. Egy tálban összekeverem a kifőtt spagettit, a zöldségeket, a sonkát, a felvert tojásokat, 5 dkg reszelt sajtot és az egyik tejfölt. Teszek hozzá még 2-3 evőkanállal az olivabogyó levéből is.A sütőformát olajjal kikenem, morzsáva egy kicsit meghintem. Beleöntöm a spagetti keveréket, a tetejére kenem a másik pohár tejfölt, megszórom a maradék reszelt sajttal, kirakom olivabogyókkal és előmelegített sütőben addig sütöm, amíg a teteje megpirul. Ha kész, langyosra hűtöm, egy tálra borítom és úgy szeletelem, mint a tortát.