Halpaprikás

  • 2019.09.30.
  • 7

Az elmúlt egy évben egyre többször kerül terítékre halas étel. Amíg régebben csupán 2-3 havonta fogyasztottunk halat, most már szinte heti rendszerességgel készítek halas ételeket. Legutóbb ezt a halpaprikást készítettem, jó sok finom szafttal, ahogy mi szeretjük. :)Hozzávalók:- 60 dkg halfilé- 2 ek kókuszolaj (vagy napraforgóolaj, olívaolaj)- 1 vöröshagyma- 5-6 db koktélparadicsom- só, bors- 1 tk füstölt fűszerpaprika- 4,5 dl alaplé- 1 ek (durum)liszt + 1 ek tejföl- 1 csokor petrezselyemzöldElkészítés:A halfiléket leöblítjük, majd leitatjuk róla a vizet.Falatnyi kockákra vágjuk, majd sózzuk és borsozzuk, és jól összeforgatjuk, hogy mindenhol érje a halkockákat a fűszer.Egy serpenyőbe 2 evőkanál kókuszolajat hevítünk, majd aranybarnára sütjük a halkockákat. Kiszedjük egy tálba és alufóliával letakarva melegen tartjuk.Ugyanabban a serpenyőben, a visszamaradt zsiradékon a finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk. Ha szükséges, pótoljuk a zsiradékot egy kevés kókuszolajjal.Hozzáadjuk a negyedelt koktélparadicsomot, az előresütött halkockákat, és párszor átkavarjuk, majd felöntjük az alaplével. és izesítjük füstölt paprikával.Alaposan összekeverjük, majd puhára pároljuk.A tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel. Hozzáadunk pár kanállal a pörkölt levéből, egyneművé keverjük, majd visszaöntjük, és besűrűsítjük a paprikást. Végül hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet is, és alaposan elkavarjuk.Megkóstoljuk, és ha szükséges, akkor még sózzuk, borsozzuk.A kész halpaprikást kínálhatjuk túrós csuszával, galuskával, kifőtt tésztával, párolt rizzsel, puliszkával vagy csak friss, ropogós héjú házikenyérrel. Bármit is kínálunk mellé, állítom, hogy egy finom fogás lesz. :)