Sárgabarackos-cseresznyés piskóta

  • 2019.07.09.
  • 8

Az év azon időszakában vagyunk, amikor kedvünkre válogathatunk a friss idénygyümölcsök közül. A legjobb ilyenkor az, hogy amellett, hogy frissen is fogyaszthatjuk, és különböző formában eltehetjük télire, finomabbnál finomabb süteményeket is készítünk belőlük. Ezt a sárgabarackos-cseresznyés piskótát is a hétvégén sütöttem, de bármilyen más gyümölccsel elkészíthető. A férjem kérésére hajdinaliszttel készült a piskóta, de finomliszttel is készíthető.Egy egyszerű gyümölcsös sütemény, amit bátran ajánlok, ha egy finom és gyors süteményre vágynátok. :)Hozzávalók a tésztához:- 2 ek durumliszt (4,5 dkg)- 4 ek hajdinaliszt (7,5 dkg)- 1 csipet só- 1 tk őrölt fahéj- 1 tk sütőpor- 5 tojás- 7 ek eritrit ( 12 dkg)+ 10 dkg magozott cseresznye+ 13 dkg magozott sárgabarack+ 1 ek durumlisztElkészítés:A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk és kisebb darabokra vágjuk, majd megszórjuk 1/2 evőkanál durumliszttel, és elkeverjük.A cseresznyét is megmossuk és kimagozzuk, majd megszórjuk 1/2 evőkanál durumliszttel. Elkeverjük, hogy teljesen befedje a liszt a cseresznye szemeket.Egy tálba szitáljuk a kétféle lisztet, a fahéjat, a sót és a sütőport, és elvegyítjük.A tojásokat az eritrittel habbá keverjük, amíg megnő a térfogata és kivilágosodik.Ezután a lisztes keveréket kanalanként adagolva, egy spatulával óvatosan beleforgatjuk.Sütőpapírral bélelt, 24 x 29 cm nagyságú tepsibe simítjuk a masszát és rászórjuk a cseresznyét és sárgabarackot.Előmelegített sütőben 180 fokon kb. kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat.Kihűtjük, por eritrittel megszórjuk és szeleteljük.