Lime-os vajas keksz

  • 2013.04.29.
  • 9

Finom, aromás és ropogós keksz. Tökéletes délutáni nassoláshoz, akár kirándulásra. Könnyen és gyorsan megvan, leszámítva a hűtőbe való pihentetést még 10 percet sem kell foglalkozni vele. :)Recept Lúdanyótól. Hozzávalók:- 21 dkg liszt- 1,5 dkg keményítő- csipetnyi só- 17 dkg vaj- 5 dkg porcukor- 2 lime reszelt héja- 1 lime leve- 1 ek vaníliaesszencia+ Hempergetéshez: - porcukorElkészítés:A lisztet elkeverjük a keményítővel és a sóval.Lereszeljük a lime-ok héját és kifacsarjuk egy lime levét.A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a reszelt lime héjat és levet.A vajas masszához hozzágyúrjuk a lisztet és a vaníliakivonatot.Folpackba csomagolva, 2 darab 3 cm átmérőjű hengert formálunk a tésztából és hűtőbe tesszük őket kb. 1 órára (de akár egész éjszakára is).Ezután kivesszük a hengereket a hűtőből és kb. 5 mm vastag szeletekre vágjuk.Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket és 170 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. Nem kell megvárni, hogy megbarnuljon a keksz, ha az aljuk kezd világosbarna lenni, akkor kivehetjük a sütőből.Rácsra téve hagyjuk kihűlni, majd porcukorba hempergetjük.