Fehér krémleves sóvirággal, ez már bizony ősz

  • 2017.09.12.
  • 9


Most hogy tényleg beköszönt az ősz, eljött a krémlevesek ideje. Mert nincs is jobb annál, mint este hazaérve, egy tányér meleg finomsággal bevackolni magunkat egy meleg pléd alá!
Ez a krémleves nagyon hamar elkészül, szóval nem lehet kifogás, hogy nincs kedvem a konyhában állni. A zöldségket hazafelé meg tudod venni. Ha nincs kedved még mérni sem kell, mert "szemre" kiválaszthatod a hozzávalókat. A főzésben pont ez a jó, ellentétben a sütéssel, hogy nem mindig számítanak a pontos mennyiségek. Szóval a zöldségeket, nem muszáj lemérned. Csak beszaladsz a boltba és a kosáradba teszed a hozzávalókat. (Azért a precíz olvasóimnak odaírtam mennyiégeket, de ha kicsit kevesebb, kicsit több sem lehet majd elrontani!)
Az egyetlen különlegesebb hozzávaló a Bazsalikomkertes zsályás sóvirág! Ez az 5 hozzávalós (Parajdi só, Maldon só, körömvirág, zsálya, menta) lila-narancs-zöld és fehér színékben pompázó sóvirág igazi gourmet fogássá varázsolja majd az egyszínű, fehér krémlevesedet. Érdemes beszerezni, mert sok ételt köztük, a tejszínes ételeket, krémleveseket, vörös húsokat és sült zöldségeket feldobhattunk vele. Hamarosan több üzletben is megvásárolható lesz, például a másik boltban, a Pohárszék Bor & Kávéban vagy a Gourmet Basketben, de addig is ha szeretnétek, én is segíthetek a beszerzésében! ;)
[...] Bővebben!