Burgundi marharagu - az étel, amely ezüstérmes lett a Bátyai Fokhagymafesztiválon

Zalaegerszegi kirándulásunk végeztével Fodri munkába is állt frissen végzett diétás szakácsként egy újonnan nyitott szegedi „gyorsétterembe”, melynek különlegessége, hogy igyekszik tartalmas és egészséges ételekkel szolgálni a sietős emberkéknek is. Nem hamburgerek és fagyasztott áruk kisütésével foglalkoznak, hanem fő termékük a leves, mely friss alapanyagokból készül, beülős-pincéres-porcelántányéros megoldás helyett viszont helyes kis pohárkában kapjuk kézhez a forró, vagy épp hűsítő ételeket.

Jó megoldás ez azoknak, akik csak harapnának valamit, de műételek helyett inkább háziasabb ízekre és egészséges falatokra vágynak, hiszen megtalálhatóak a frissen összeállított saláták, gyümölcsturmixok és szépen lassan a glutén- valamit cukormentes fogások is.
A másik lényeges ajánlat itt a folyamatosan változó tésztakínálat, amitől még a betévedő fogyókúrázók is elcsábulnak néha.  Nos a fenti kis szösszenet a magyarázat a mai alkotásomra, ugyanis itt lestem el az ötletet, amit kicsit átalakítottam saját ízlésem szerint.

Hozzávalók:
-          kb 200 g tollhegytészta
-          250 g spenót ( én fagyasztottat használtam, de frissből a legfinomabb)
-          2 dl tejszín
-          4 gerezd fokhagyma
-          kevés só, bors, cukor
-          fetasajt
Míg a tésztát feldobjuk forrásban levő, sós vízben főni, elkészítjük a szószt: kevés olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott spenótot, illetve felolvasztjuk, ha a mirelit verziót választjuk. Ha összeesett, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sóval, borssal és kevés cukorral ízesítjük, majd beleöntjük a tejszínt és kis ideig forraljuk. Ezután botmixer segítségével krémesre keverjük a mártást.

Ha kifőtt a tészta , leszűrjük, porciózzuk, meglocsoljuk az öntettel és megszórjuk fetasajtkockákkal.
Jó étvágyat!:)