Villámgyors garnélanyárs provancei fűszerezéssel
- 2016.02.16.
- 4
Igazán gyors és finom vacsora, vagy akár egy könnyű ebéd lehet ez a garnélanyárs, ínycsiklandó provancei fűszerkeverékkel szórva nyársra húzva és kevés zsiradékon megsütve. Aki kedveli az efféle tenger gyümölcsét az ne hagyja ki Hozzávalók : 50 deka fagyasztott garnélarák, só, provancei fűszerkeverék, egy gerezd fokhagyma, egy fél citrom leve, zsiradék, vékony fanyársak vagy hurkapálcika a felfűzéshez.A garnélákat kiolvasztottam, sóztam,a provancei fűszerkeverékbe belereszeltem a fokhagymát, ráfacsartam egy fél citrom levét és a kiolvadt garnélákat ezzel a keverékkel összevegyítettem. Fél órát hagytam az ízeket összeérni, majd egyenként a nyársakra húztam a kis rákocskákat és teflonos serpenyőben kevés zsiradékon megsütöttem őket. Sülés után rászórhatjuk a rákokat bármilyen salátára amit kedvelünk, vagy egyszerűen csak leeszegethetjük őket a nyársakról