Magyaros csirkenyárs
- 2020.06.21.
- 8
Már nagyon vártam a nyarat a grillezéssel együtt. A nagy meleg még várat magára, de azért egy finom kis nyárs mindig jól esik akár grillen, akár csak grillserpenyőben készül. Roppant egyszerű, igazi magyaros fogás a felhasznált alapanyagokat figyelembe véve.
A fűszereket természetesen a Fűszerész biztosította.
A recept pedig megjelent a Kifőztük magazin júniusi számában is. Hozzávalók 4 személyre *50 dkg csirkemellfilé *15 dkg húsos szalonna *10 dkg füstölt kolbász *2 nagy fej vöröshagyma *2 tk magyaros fűszerkeverék *2 tk grillcsirke fűszerkeverék *1 kk fokhagymássó *kevés olaj a sütéshez *saslikpálca *friss zöldség a tálaláshoz A csirkemellet vékonyra csíkozzuk. A fűszereket összekeverjük, megforgatjuk benne a húst.
A kolbász felkarikázzuk, a szalonnát csíkokra, a megpucolt hagymát nagyobb darabokra vágjuk. Vízbe áztatott saslikpálcára tűzzük tetszőleges sorrendben a hozzávalókat.
Csirkenyársat lekenjük olajjal, majd felforrósított grillen vagy grillserpenyőben megsütjük.
Melegen, friss salátával kínáljuk.