Császármorzsa - újratöltve
- 2017.05.13.
- 2
Egyszer már készült egy smarnis poszt (ez az), akkor a "véletlen" hozta (meg az én bénaságom - hihi) a helyzetet, most azonban tudatosan készült egy újabb, immár tojás nélküli (alapból glutén- , tej- és cukormentes) recept.Egy 1,2 dl-es kis bögrécskével méregettem (már amennyire), ebbÅ‘l a mennyiségbÅ‘l lett két személyre való adag.Tehát a lisztneműek: 1/4 bögre köleskása, 1/2 bögre barnarizsliszt, 1 bögre kókuszliszt, 1 evÅ‘kanál kókuszreszelék, 1/2 kiskanál útifűmagliszt, 1 evÅ‘kanál chiamag, késhegynyi vanÃliapor, plusz egy fél (bio) citrom héjából kevés belereszelve. Ezeket összekeverjük, 1/2 bögre sűrű kókusztejet adunk hozzá és annyi meleg vizet, hogy lágy nokedlitészta-jellegű legyen. SerpenyÅ‘ben 1 evÅ‘kanálnyi kókuszzsÃrt hevÃtünk és ebbe öntjük a masszát, szépen elegyengetjük. Közepes lángnál sütögetjük, mikor pirul az alja, megforgatjuk, hogy mindenütt szépen átsüljön. Lehet ropogósabban vagy lágyabbra - ki hogy szereti.Tálalásnál saját (cukormentes) áfonyalekvárral locsoltam meg, málnát és fekete ribizlit tettem rá és kókusztejporral hintettem meg, mint porcukor-imitáció. 😊A tésztából abszolút nem hiányzott a cukor, de ha valakinek mégsem elég édes, kevés mézzel vagy más édesÃtÅ‘vel segÃthet rajta.Jó étvágyat!