Barackos napkalács

  • 2022.06.27.
  • 1


Hozzávalók a tésztához:50 dkg liszt, 2,5 dl tej, 6 dkg cukor, 18 dkg vaj, 1 tojás, 1 tojássárgája, 1 citrom reszelt héja, csipetnyi só, 2 dkg élesztő;a töltelékhez:
30 dkg barack, 7-10 dkg cukor, kevés citromlé;továbbá: 1 tojásfehérje a kenéshez.Ebből az adagból 2 kalács lesz :)Elkészítése:Előkészítjük a hozzávalókat, a barackot megtisztítjuk.A tésztához a lisztet a vajjal és a tojással elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, az élesztőt, a tejet, a citromhéjat és a sót.
A tésztát jól meggyúrjuk, letakarva 30 percig órát kelesztjük.A megtisztított barackot a cukorral meg a citromlével sűrűre főzzük,

botmixerrel pürésítjük.A tésztát nyolc részre osztjuk, kissé átgyúrjuk, majd egyenként kör alakúra nyújtjuk.Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük az első lapot, megkenjük a lekvárral, befedjük a következő tésztakoronggal, így lerétegezünk 4 lapot, majd ugyanígy a másik négyet is.A közepére egy kisebb csészét helyezünk, 16 részben bevágjuk a csészéig.A tésztacikkeket ellentétes irányban kissé megcsavarjuk, középen összefogjuk.Felvert tojásfehérjével megkenjük, előmelegített 170 fokos sütőben készre sütjük.Tipp: A kalácsot más gyümölccsel vagy maradék lekvárral is elkészíthetjük.

Címkék

Barackos Kalács