Tejszínben sült mákos kalács

  • 2022.09.09.
  • 5

Egy kissé megöregedett kalács új életre keltése némi mákkal megbolondítva. Igazán egyszerű, pillanatok alatt összeállítható, a munka oroszlánrészét pedig a sütő végzi.
Nem túl dekoratív, de nagyon finom.
A mákdarálót a Cookori biztosította.Hozzávalók *1 kisebb fonott kalács*3 dl habtejszín*1 nagyobb tojás*2 ek cukor*1 ek vaníliás cukor*1 citrom reszelt héja*4 dkg mák*porcukor a tálaláshoz*vaj a forma kikenéséhez
A kalácsot felszeleteljük. A mákot ledaráljuk.
Egy hőálló tálat vékonyan kikenünk vajjal és a kalácsot belefektetjük úgy, hogy a szeletek kissé fedjék egymást.
A tejszínt a tojással, a cukrokkal és a citrom reszelt héjával simára keverjük. A kalácsra csorgatjuk a tejszínt, megszórjuk a mákkal.
180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral megszórva kínáljuk.