Levendulás egyszarvú

  • 2022.09.03.
  • 7

Cuki, omlós, illatos kekszek a gyerekek nagy örömére. Roppant egyszerű, sokáig eltartható. Akár ajándéknak is remek.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
Az aranyos egyszarvú kiszúrót a Cookori biztosította.Hozzávalók kb. 20 db-hoz*30 dkg liszt*1 csipet só*1 késhegynyi sütőpor*10 dkg porcukor*1 ek vaníliás cukor*1/2 kezeletlen citrom reszelt héja*2 ek szárított levendulavirág*1 nagyobb tojás sárgája*20 dkg vaj
A lisztet elvegyítjük a sóval, sütőporral, kétféle cukorral, citromhéjjal és a levendulával. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a vajjal és a tojás sárgájával.
Lisztezett felületen 4 mm vékonyra nyújtjuk.
Lisztbe mártott egyszarvú formával kiszaggatjuk.
Szilikon spatulával óvatosan alányúlva sütőpapíros lemezre sorakoztatjuk és 30 percet a hűtőben pihentetjük. Így a minta szépen megmarad sütés közben.
180 fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt megsütjük.A lemezen hagyjuk egy keveset, majd rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.