Fűszeres rántott almakarikák

  • 2022.08.20.
  • 3

Ez egy igazán egyszerű kis desszert. Amikor elkészítettem, a gyerekeknek (is) annyira ízlett, hogy azt kérdezték, hogy anya csak ennyit csináltál? Hamarosan újra étlapra kerül majd.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.Hozzávalók 4 személyre*4 nagyobb savanykás alma*10 dkg liszt*3 nagyobb tojás*15 dkg zsemlemorzsaSütéshez:*2 dl olajTálaláshoz:*3 ek porcukor*1/2 kk őrölt fahéj*1 késhegynyi őrölt szegfűszeg*1 késhegynyi őrölt ánizsmag*1 késhegynyi őrölt citromhéj*1 nagy csipet őrölt bourbon vanília
Az almákat meghámozzuk, 1 cm vastag karikára vágjuk és a magházát kivájjuk. A gyümölcskarikákat először lisztbe, majd villával felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. Felforrósított olajban barnára sütjük. Lecsepegtetjük a felesleges olajat. A porcukrot elvegyítjük a fűszerekkel. Az almakarikákat a fűszeres porcukorral megszórva kínáljuk.