Sült sárgarépa saláta fetával, aszalt paradicsomos mártogatóval

  • 2022.08.05.
  • 7






Túlzás nélkül mondhatok, hogy az utóbbi idők legnépszerűbb salátája volt ez a sült sárgarépás. Mire észbe kaptam, a négy gyerek (na jó, ebből kettő már felnőtt korú) majdnem mind felfalta az egészet.



Hihetetlenül ízgazdag maga a saláta és az öntet (mártogató) is.



Érdekes, hogy a dekorhoz felhasznált tátika virágot végül viszontláttam a salátakeverékben is.



Önmagában is kitűnő és húsok köreteként is ideális.







Hozzávalók: 70 dkg sárgarépa



só, bors



olaj



4 marék vegyes saláta



ehető virágok



7 dkg feta



4 drb. olajban eltett aszalt paradicsom



1 nagy paradicsom



2 cikk fokhagyma



só, bors



2 evőkanál olaj (az aszalt paradicsomról)



friss bazsalikom







Csak salátát ennél nyáron?



Görög saláta csirkemellelSaláta avokádóval, fürjtojással, áfonyávalAvokádós steak saláta







Elkészítése



A sárgarépát megpucoljuk, hasábokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, olajjal meglocsoljuk és sütőben pirosra sütjük. Az öntethez a paradicsomot forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, magjait kiszedjük. Az aszalt paradicsommal együtt késes aprítóba tesszük. Hozzáadjuk a fokhagymát, a sót és 2 evőkanállal az aszalt paradicsom fűszeres olajából. Krémesre turmixoljuk. Egy nagyobb tálon elrendezzük a sokféle salátán a sült sárgarépa hasábokat. Rámorzsoljuk a fetát, megszórjuk bazsalikommal és ehető virágokkal. Az öntettel tálaljuk.




A Sült sárgarépa saláta fetával, aszalt paradicsomos mártogatóval bejegyzés először Tétova ínyenc-én jelent meg.