Szórt túrós "rétes"

  • 2022.08.05.
  • 6


A tepsi mérete 22 x 34 cm.Hozzávalók:- száraz hozzávalók:250 g rétesliszt1 csomag sütőpor200 g porcukor (én
20 g vaníliáscukrot és 180 g porcukrot tettem)500 g morzsás túróízlés szerint mazsola (vagy meggy /meggykompót, cseresznye)50 g olvasztott vaj200 ml tej2 tojás+ kb 45 -50 g puha vaj a forma kikenéséhezA sütőt bekapcsoltam
180 fokra.A mazsolát leforráztam, leszűrtem.A lisztet, sütőport és a porcukrot összekevertem.
A formát a puha vajjal jó vastagon kikentem. Beleszórtam a lisztes keverék felét, rámorzsoltam a túrót, megszórtam magozott meggykompóttal
és a lecsöpögtetett mazsolával. Elosztottam rajta a maradék lisztes keveréket, rálocsoltam kanállal az olvasztott vajat. A tejben villával elkevertem a tojást és ezt a süti tetejére locsoltam. Villával kicsit megszurkáltam hogy jobban befolyjon a tejes keverék.
Betettem az előmelegített sütőbe és megsütöttem (kb. 35-40 perc).