Zöldborsós-sajtos-tejfölös karajszelet

  • 2022.06.22.
  • 7

A Férjem egyik kedvenc étele egy kis változtatással, egy kevés zöldséggel kiegészítve. A recept megjelent a Kifőztükoldalon is. A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.Hozzávalók 2 személyre*4 nagy karaj szelet*15 dkg zöldborsó*2 jó púpozott ek tejföl*10 dkg sajt*4 nagy csipet só*4 nagy csipet őrölt fekete bors*1 csapott kávéskanál fokhagyma granulátumTepsi kenéséhez:*3 evőkanál olajTálaláshoz:*főtt basmati rizs
A hús szeleteket vékonyra klopfoljuk, mindkét oldalukat befűszerezzük és olajjal vékonyan kikent tepsibe fektetjük. A roppanósra főzött zöldborsót lecsepegtetjük, majd a tejfölbe forgatjuk a lereszelt sajt felével. A karaj szeletek tetejére kanalazzuk. 180 fokos sütőben, lefedve 45 percet puhítjuk. Majd megszórjuk a maradék reszelt sajttal és alufólia nélkül addig sütjük, míg a sajt megpirul. Melegen, párolt basmati rizs körettel kínáljuk.