Avokádós Csirkesaláta

  • 2022.06.22.
  • 8

 
Megérkeztek a meleg nyári napok, amikor a hőmérő higanyszála jócskán felfelé csúszik. Ilyenkor az embernek se kedve, se energiája nincs a konyhában órákat tölteni és izzadni a tűzhely mellett, de enni azért kell. És ebben az esetben jönnek jól a néhány összetevőből álló, könnyen elkészíthető ételek. Ez a sali pont ilyen, lehűtve isteni, laktató és egészségtudatos ebéd vagy vacsi lehet egy tikkasztó napon.
Hozzávalók egy emberesebb adaghoz, amit több napig konzumálgathatunk:
- 1kg csirkemell 
- 4-5 db avokádó (érett)
- 5 db főtt tojás
- 600g zöldhüvelyű egész zöldbab
-  só, bors
- kevés olívaolaj
- mexikói fűszerkeverék a húshoz (én Kotányit használtam, mert az volt itthon, de bármilyen húsihoz passzoló fűszerkeverék jó lehet)
opcionális: egy csokor koriander/petrezselyem
A húst felkockáztam, és megfűszereztem a mexikói keverékkel, jól összekevertem és hagytam állni 10 percet,  utána egy forró wokban kevés olíván megpirítottam a csirkemellet. Az avokádókat meghámoztam és felkockáztam, a tojásokat megfőztem, a zöldbabot kevés olívaolajon megpároltam, sóztam, borsoztam. Fogtam egy nagy tálat, beledobáltam a dolgokat és egy nagy falapáttal összeforgattam. Ha kész vagyunk, tegyük be a hűtőbe 2-3 órácskára, hogy jól lehűljön, tálalásnál egy kis friss koriander remekül fel fogja frissíteni az ízeket. Jó étvágyat hozzá :)