Sertésgulyás savanyú káposztával

  • 2021.11.26.
  • 9


Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg sertéshús, 25 dkg vékonyra vágott savanyú káposzta, 1 hagyma, 2 petrezselyemgyökér, 10 dkg zeller, 2 cikk fokhagyma, fél piros húsú paprika, házi ételízesítő, gulyáskrém, bors, pirospaprika, olaj vagy zsiradék. Elkészítése: A hagymát apróra, a húst pedig kockára vágjuk. Kevés felforrósított zsiradékon megpároljuk a hagymát majd a húst hozzáadva fehéredésig pirítjuk. A zöldségeket megpucoljuk, apróra vágjuk, majd a hússal kissé összesütjük, megszórjuk pirospaprikával. Házi ételízesítővel, gulyáskrémmel és borssal fűszerezzük. Hozzáadjuk a paradicsompürét, majd feltöltjük vízzel. Amikor felforrt beletesszük a vágott savanyú káposztát és készre főzzük.