Narancsos kacsapecsenye

  • 2021.11.26.
  • 0



Hozzávalók 4 személyre: 4 kacsacomb vagy 1 pecsenyekacsa, só, bors, 3-4 narancs, zsír. Elkészítése: A combokat vagy a kacsát gondosan megtisztítjuk, kissé bevagdossuk, sóval, borssal fűszerezzük, majd egy zsírral kikent hőálló tálba tesszük. Egy nagyobb narancs levét kicsavarjuk, a kacsára öntjük, néhány órára hideg helyre tesszük. A maradék narancsokat megmossuk és felszeleteljük.
A kacsára helyezzük a narancsszeleteket, alufóliával lefedve 180 fokos sütőben kb. egy órát sütjük. Ekkor levesszük a fóliát, néha a zsírjával meglocsolva szép pirosra sütjük. Tetszés szerinti körettel tálaljuk. Tipp: Még omlósabb lesz a hús, ha nagyon alacsony lángon, több órán át sütjük (konfitáljuk).

Címkék

Kacsa