Vörös márna krumplisalátával

  • 2022.02.03.
  • 1

Mediterrán kalandozásaim egyik kedvence volt a vörös márna. Viszonylag kisméretű, nagyon finom ízű hal. Megörültem, mikor megláttam idehaza, bár mélyhűtve és pici méretben. Ezt ki kell próbálnunk itthon is!

 Így néztek ki a márnafilék a vákuumcsomagolásban. Jól látszik vörös színük.

 Porcelántálba téve sóztam, borsoztam, citromlével meghintettem és olivaolajjal is meglocsoltam.
A sütő grillfokozatát kapcsoltam be és kb. 15 percig sütöttem /picik és vékonyak a halfilék, elég volt ennyi idő/.

Egy finom  hagymás krumpisalátát készítettem mellé, előrelátóan még előző nap. A hajában meggőzölt krumplikat     /így a  legfinomabb a krumpli!/ hámozás után felkarikáztam, besóztam, finomra vágott hagymával összekevertem. Kevés tejfölöm volt csak, ezért egy kis vízzel felhígítottam - és így egy remek állagú szószt kaptam. Még be kellett állítani a végső ízt, egy kis porcukor /vagy folyékony édesítőszer/ és egy teáskanál ecet segítségével. Jól összekevertem és a hűtőbe tettem - másnap ettük a márna mellé a jól összeért krumplisalátát.

 Igaz, ami igaz, ez az összeállítás nem éppen mediterrán jellegű, inkább a német konyha juthat az eszünkbe róla, de nagyon finom volt így együtt.

 Kimaradt egy kevés hal és krumplisaláta, gondoltam egyet és a halat apró darabkákra vágva összekevertem a salátával. Vacsorára ezt ettük, kiváló volt.