ÁFONYÁS GALAKTOBUREKO

  • 2022.08.18.
  • 6


Ez az egyik legegyszerűbb sütemény. Szeretem különböző gyümölcsökkel feldobni, most az áfonya volt soron.
Ez alkalommal laktózmentes tejet és Eritritet
használtam hozzá. Teljesen jól működtek és kiváló lett a végeredmény.Hozzávalók1 csomag réteslap5 dkg vaj1 bögre búzadara4 bögre tej3/4 bögre cukor1/2 lime reszelt héja és leve1/2 vaníliarúd
4 db. tojás5 dkg vaj25 dkg áfonya2 dkg szeletelt mandulakevés porcukor a szóráshozszirup1/2 bögre cukor1/2 bögre vízkevés méz1/2 lime leve és reszelt héja1 ek. rózsavízElkészítésTedd a darát egy lábasba, öntsd fel a tejjel.
Hasítsd fel a vaníliarudat, kapard ki a magját, add a grízes tejhez.
Reszeld hozzá a fél lime héját és kezd el főzni.Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve.Amikor sűrűsödni kezd a főzet, húzd le a tűzről és hagyd szoba-hőmérsékletűre hűlni.Habosítsd ki a 4 tojást a cukorral, majd keverd a langyosra hűlt grízhez. Facsard hozzá a lime levét és keverd el benne az áfonyát is.Egy közepes tepsit bélelj ki a levajazott réteslapokkal. Öntsd rá az áfonyás grízt, majd borítsd be a maradék levajazott réteslapokkal. Fél csomag az aljára, a másik fele a tetejére megy.A maradék vajat locsold a süti tetejére, hintsd meg szeletelt mandulával.Melegítsd elő a sütőt légkeverés 180 fokra és told a tepsit a forró sütőbe.35-40 perc alatt készre sül.Készítsd el közben a szirupot.Minden hozzávalót tégy egy edénybe, főzd össze, hagyd forrni 5 percet és kész.Az elkészült süteményre öntsd rá a szirupot és hagyd, hogy felszívja.
Miután lehűlt a pite gyönyörűen szeletelhető.áfonyás galaktoburekoCsak, mert szeretem...kreatív gasztroblog
A Facebookon és Instagrammon is