Grissini, másképpen!

  • 2022.06.20.
  • 0


Kenyér tésztából készítettem,!Nálam, most bagettek sültek.

Tejjel dagasztottam a tésztát.fél kg liszt-harmada rétes liszt
3 ek teljes kiőrlésű
liszt3.5 dl tej2 teáskanál só
1 teás kanál sikér1 kk cukor
csipet aszkorbitum.Kenyérsütő dagasztotta.Kézzel, jól átgyúrtam.Háromszor hajtogattam.(feltekerem, mint a bejglit)Ebből készültek a bagettek.Egy
kis részt elvettem, kinyújtottam.
durvára őrölt,
színes
bors,
aprított paprikás tepertő,(unokámtól kaptam)








fekete köménymag,


zöld fűszerpor
keverék(sajátkészítés)
került rá.
Feltekertem, mint a bejglit, (ettől
réteges lesz!)

A
tepertős kenést ,nyújtást, tekerést,
háromszor ismételtem, félórás pihentetéssel.Végül 1 cm-esre kinyújtottam.Tetejét megkentem, só és liszt keverékével, beszórtam fekete köménymaggal.Csikokra vágtam, egy részét meg is tekertem.Jó ropogósra sütöttem.180 C°-on ,légkeveréssel, 25 perc. Finom, rágcsálni való!bejegyzés szerkesztése

Címkék

Grissini