Marbella, avagy olajbogyós-aszalt szilvás csirke

  • 2017.10.15.
  • 7

A
Chocolate&Zucchini
blogon
olvastam a receptet még 2008-ban és azóta sokszor elkészítettem. Nem szép, ne nagyon finom. Ízorgia. De senki ne higgye el, csak próbálja ki! Apró változtatásokat eszközöltem, pld. az eredeti receptben zöld olajbogyót használnak, én jobban szeretem feketével, most épp sherry ecetem sem volt, így almaecettel készült, az aszalt szilvát meg a kedvenc magboltomban vettem hozzá. A sütés előtti cukros szórás is elmaradt, eléggé édeskés a végeredmény nélküle, szerintem nem hiányzik belőle/róla.Hozzávalók 4 személyre:fejenként 1 csirke comb kettévágva, alsó és felső részre15 dkg fekete olívabogyó (magozva), felezve30 dkg aszalt szilva kimagozva, feldarabolva4 gerezd fokhagyma, zúzva3 babérlevél4 ek olívaolaj3 ek almaecet2 ek szárított oregánósófrissen őrölt bors1,5-2 dl száraz fehérborElőző este
bepácolom a húst: megmosom, feldarabolom és egy sütőtálba teszem. Elkészítettem a pácot: a zúzott fokhagymát, az aszalt szilvát és az olívabogyót a borral, az olajjal, oregánóval és az ecettel késes robotgépben összedolgozom. A húst alaposan sózom és borsozom, ráöntöm a pácot, majd alaposan átkeverem, hogy mindenhova jusson belőle, hozzáadom a babérleveleket majd alufóliával lefedve a hűtőbe teszem éjszakára.Sütés előtt egy órával kiveszem a hűtőből, 200 fokos előmelegített sütőben kb 40-50 perc alatt puhára sütöm, 20 percenként átforgatva a húsdarabokat. Sülés közben isteni illatok terjengenek a konyhában! Parmezános-tejszínes krumplipürével szoktam tálalni.