Gesztenyés póréhagyma krémleves sült hagymával és chilivel

  • 2016.11.23.
  • 1

Téli, ünnepi asztalra való gazdag ízű leves. Textúrájának visszafogott eleganciájával hódit, amit a tetejére szórt sült hagyma és chilipehely ellensúlyoz némileg.Hozzávalók:egy méretes póréhagyma3 dkg vaj3 ek olívaolaj10 dkg főtt, hámozott gesztenye7-8 dl alaplé (húsleves)2 dl tejszínpár szál friss kakukkfű, vagy kiskanálnyi szárított, morzsoltsó és frissen őrölt borsa tálaláshoz ropogósra sült hagyma és chilipehelyA póréhagymát felkarikázom és a vaj - olívaolaj keverékén, a kakukkfű leveleivel megszórva, üvegesre párolom. Hozzáadom a felaprított gesztenyét, felöntöm a húslevessel és ízesítem sóval, borssal. 15-20 percig főzöm, majd a tejszínnel együtt blenderben, vagy botmixerrel pürésítem. Ha túl rostos a végeredmény, érdemes átpasszírozni.Ropogós sült hagymával és chilipehellyel megszórva tálalom.