Mandulás mandarintorta

  • 2012.04.07.
  • 1

Ezt a süteményt a vékonyabb héjú, (szinte) magnélküli clementine mandarinból ideális elkészíteni. Ez egy nagyon jó kis torta, pofonegyszerű, napokig eláll, nem szárad ki, olyan íze van, mintha rengeteg vajjal készült volna, de legalábbis mintha valami sziruppal lenne meglocsolva, pedig se vaj, se szirup, de még csak liszt sincs benne egy deka se. Mandulás mandarintortaHozzávalók:egy kerek tortaformához:kb. 5 mandarin6 tojás15 dkg xukor/xilit25 dkg darált mandula1 púpozott tk sütőporElkészítés:1. A mandarinokat megmossuk, majd egészben feltesszük főni egy lábos hideg vízben. Forrás után lejjebb vesszük a hőt és 2 órán keresztül főzzük. Lecsepegtetjük, kicsit kihűtjük.2. Félbevágjuk, a magokat, ha vannak, eltávolítjuk. Úgy, ahogy vannak, héjastul, mindenestül robotgépben péppé mixeljük, majd a többi hozzávalót is beleadagolva jól összekeverjük (én botmixerrel kevertem).3. A masszát tortaformába öntjük, 190 fokra előmelegített sütőben 1 órán keresztül sütjük (Esetleg kb 40 perc után fedjük le fóliával vagy sütőpapírral, hogy ne égjen meg a teteje). A formában hagyjuk kihűlni.