Fapados garnéla Pad Thai
- 2013.02.19.
- 5
Valami gyorsat, egészségeset és pikánsat akartam vacsorára. Még a múltkori nagy hal bevásárlásomból volt egy adag előkészített garnéla a fagyasztóban, úgyhogy gondoltam abból összeütök egy párperces vacsorát. Első ránézésre lehet, hogy ijesztőnek tűnik a sok hozzávaló, de mindenből nagyon kevés kell és az alapanyagok jó része hónapokon keresztül eláll a konyhában. Így megéri beszerezni ezeket a különleges kellékeket, mert rengeteg nagyon egyszerű és nagyon finom ételt lehet belőlük készíteni.Fő a kreativitás! Egy kis szójaszósszal csodákat lehet művelni a konyhában.Hozzávalókegy nagy marék garnélahárom gerezd fokhagymaegy nagy fej vöröshagymaegy fél chili paprikaujjnyi vastag friss gyömbéregy zöld zellerszáregy negyed citrom leveszójaszószcurry porhalszószédes chili szószwok olajüvegtésztaWok olajon
megfuttatjuk
a hagymát. Mikor már üveges, hozzáadjuk a felaprított gyömbért és fokhagymát. Meglocsoljuk szójaszósszal, halszósszal és édes chilivel. Rádobjuk a felaprított zellerszárat és egy kiskanál curry-t. Megöntözzük citrommal. Az egészet kb. 5 percig pároljuk, míg a zeller elkezd puhulni, de még roppanós marad. Ekkor adjuk hozzá a garnélákat, amiket körülbelül még 5 percig pirítunk. Addig egy adag üvegtésztát forró vízbe áztatunk. Pár perc után, mikor megpuhult, leszűrjük és a garnélához keverjük.