Extra magyaros pizza

  • 2012.12.07.
  • 8

Jó kis pizzákat sütöttem mostanában is. Az egyik fénypontja volt ez az extra magyaros pizza. Egyébként semmi extra nincs benne, a végeredmény miatt kapta tőlem pluszba ezt a jelzőt.Mindig taglalom, hogy mennyire fontos egy pizzán a feltétek összhangja, annak ellenére, hogy egyszerűnek mondható feltéteket használtam, a végső látvány és az ízek összhangja maximális volt. A pizza tészta a jól bevált pizza tésztám szerint készült:Bevált pizza tészta alapreceptA paradicsomszósz a legutóbb bemutatott pizza szósz receptem szerint:Pizza szósz – paradicsomos szendvicskrém - házilagA formára igazított és pizza szósszal megkent pizza tésztára mozzarella szeleteket raktam le. Úgy 10 dkg-ot. Erre friss paradicsom, majd paprikás vastagkolbász, végül lilahagyma és zöldpaprika szeletek következtek. Kockára vágott füstölt sajttal raktam meg, majd megszórtam morzsolt oregánóval és végül bacon szeletkékkel gazdagítottam. 240 Cfokra előmelegített sütőben 12 percig sütöttem.
A férjemnek olasz pizza készült, de amikor ebbe a magyaros pizzába belekóstolt megjegyezte, hogy ez most különösen kiváló lett. A magyaros pizza általában a Nagylányomé, nála sem volt rá panasz.Kezdő, házi pizza szakácsoknak ajánlom összefoglaló bejegyzésemet:Házi pizzasütés lépésről, lépésre