Rakott hús

  • 2013.06.14.
  • 3

Ez az ebéd szinte magától készült el - az előkészítéstől eltekintve.
A karajszeleteket besóztam; néhány szem burgonyát megtisztítottam,
5-6 gerezd fokhagymát és két kisebb fej vöröshagymát felszeleteltem.Zománcozott sütőedényt olajoztam ki; a karajszeleteket egymás mellé sorakoztattam. A felszeletelt hagymával, fokhagymával megszórtam a húsokat és a burgonyaszeletekkel beterítettem, sóztam és borsoztam.Egy kis vizet öntöttem a húsok alá majd alufóliával befedve, előmelegített sütőben a húsok megpuhulásáig sütöttem.
Ekkor a fóliát eltávolítva megpirítottam a húsokat és a burgonyát.Előre elkészíthető, párolható - a pirítást lehet a vendégek érkezéséhez időzíteni.