Gombás sertéstarja

  • 2022.04.29.
  • 2


Hozzávalók:8 szelet sertéstarjaízlés szerint gomba (nekem most szárított erdei gomba volt - kb 1 maréknyi)só,borspici őrölt kömény2 nagyobb gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve1 mokkáskanál mustárfél leveskocka2 evőkanál simalisztolajA hússzeleteket nemkell klopfolni, csak a széleken több helyen bevágni, hogy ne kunkorodjon majd fel sütéskor. Sóztam, borsoztam mindkét oldalukon.Egy teflonserpenyőben kevés olajat hevítettem,majd a húsokat mindkét oldalukról megpirítottam. Kiszedtem. A visszamaradt zsiradékhoz hozzáadtam a szeletelt gombát és a fokhagymát (én a szárított erdei gombát előtte vízbe áztattam, egy kis idő után a vizet kicseréltem, majd tovább áztattam. Ezt a második vizet használtam azután a husi felöntéséhez, hogy majd intenzívebb gombaízű legyen az étel.)Kicsit pirítottam kevergetve, azután felöntöttem1 csésze vízzel (én most a vizzel, amiben a gomba ázott), pici köményt és egy fél leveskockát adtam hozzá, mustárt, majd visszaraktam a húsokat. Lefedve pároltam,míg a hús jópuha lett. Ekkor újra kiszedtem a hússzeleteket, és besűrítettem a kevés vízben elkevert liszttel. Hagytam pár percet rotyogni, és kész is.Párolt rizzsel tálaltam.

Címkék

Gomba Sertéstarja