Szilvás sütemény
- 2021.09.22.
- 6
A receptet
itt
találtam, csak kicsit módosÃtottam a mennyiségeken az én tepsiméretemhez igazÃtva.Hozzávalók: (28 x 35 cm-es tepsihez)Tészta:50 dkg simaliszt1 csomag sütÅ‘por16 dkg porcukor20 dkg vaj (vagy margarÃn)1 egész tojás + 1 tojás sárgája2 csomag vanÃliáscukorPudingos krém:6 dl tej60 g vanÃliás pudingpor6 evÅ‘kanál kristálycukor1 csomag vanÃliáscukor3 dl tejföl+ kb. 1 evÅ‘kanál (barna)cukor 1 csapott teáskanál fahéjjal elkeverve+ szilvaElÅ‘ször a pudingot fÅ‘ztem meg a fenti hozzávalókból - a tejföl kivételével. A megfÅ‘tt pudingot folpack fóliával letakartam, úgy, hogy az simuljon a puding felületére, Ãgy nem bÅ‘rösödik meg. Hagytam teljesen kihűlni.Közben a tészta hozzávalóiból összegyúrtam a tésztát (ha nem akar összeállni, lehet 1 evÅ‘kanálnyi tejet vagy tejfölt adni hozzá). A tésztából kb. 25
dkg-ot félretettem, amit majd tetejére reszelünk. A többi tésztát tepsi méretűre nyújtottam, és sütÅ‘papÃrral kibélelt tepsibe helyeztem.
A kihűlt pudinghoz hozzákevertem a tejfölt. RásimÃtottam a kinyújtott tésztára. Tetejét kiraktam negyedekbe vágott szilvával.
Megszórtam fahéjjal elkevert (barna)cukorral. A maradék tésztát ráreszeltem. Betettem az elÅ‘melegÃtett 180 fokos
sütőbe és kb. 50 perc alatt megsütöttem.
Ha kihűlt, szeletekre vágtam és porcukorral megszórtam.