Szilvás sütemény

  • 2021.09.22.
  • 6


A receptet
itt
találtam, csak kicsit módosítottam a mennyiségeken az én tepsiméretemhez igazítva.Hozzávalók: (28 x 35 cm-es tepsihez)Tészta:50 dkg simaliszt1 csomag sütőpor16 dkg porcukor20 dkg vaj (vagy margarín)1 egész tojás + 1 tojás sárgája2 csomag vaníliáscukorPudingos krém:6 dl tej60 g vaníliás pudingpor6 evőkanál kristálycukor1 csomag vaníliáscukor3 dl tejföl+ kb. 1 evőkanál (barna)cukor 1 csapott teáskanál fahéjjal elkeverve+ szilvaElőször a pudingot főztem meg a fenti hozzávalókból - a tejföl kivételével. A megfőtt pudingot folpack fóliával letakartam, úgy, hogy az simuljon a puding felületére, így nem bőrösödik meg. Hagytam teljesen kihűlni.Közben a tészta hozzávalóiból összegyúrtam a tésztát (ha nem akar összeállni, lehet 1 evőkanálnyi tejet vagy tejfölt adni hozzá). A tésztából kb. 25
dkg-ot félretettem, amit majd tetejére reszelünk. A többi tésztát tepsi méretűre nyújtottam, és sütőpapírral kibélelt tepsibe helyeztem.
A kihűlt pudinghoz hozzákevertem a tejfölt. Rásimítottam a kinyújtott tésztára. Tetejét kiraktam negyedekbe vágott szilvával.
Megszórtam fahéjjal elkevert (barna)cukorral. A maradék tésztát ráreszeltem. Betettem az előmelegített 180 fokos
sütőbe és kb. 50 perc alatt megsütöttem.
Ha kihűlt, szeletekre vágtam és porcukorral megszórtam.