Amarettis -túrós pite

  • 2021.02.23.
  • 4


Hozzávalók:--- A pitetésztához:30 dkg simalisztfél csomag sütőpor10 dkg porcukorcsipetnyi só18 dkg vaj1 egész tojás + + tojás sárgája--- Töltelék:40 dkg krémes túró1 egész tojás10 dkg porcukor10 dkg csokicsepp (vagy csoki darabokra vagdalva)20 dkg amaretti2 evőkanál rum+ 1 evőkanál zsemlemorzsa a töltelék aláA pitetésztához a száraz hozzávalókat összemorzsoltam a vajjal, majd a tojást és a tojássárgáját
hozzáadva tésztává gyúrtam. Folpack fóliába csomagolva pihentettemhideg helyen kb. 1 órát.A sütőt bekapcsoltam 180 fokra.A piteformát kivajaztam és kiszórtam liszttel.A tésztát pihentetés után két részre osztottam, egyik az
egésznek 2/3-a, a másik rész pedig a maradék 1/3.
A kisebb részt a fólíába visszacsomagolva visszatettem a hűtőbe. A nagyobbik részt kinyújtottam akkorára, hogy a piteforma oldalára is kerüljön tészta. Megszórtam 1 evőkanál zsemlemorzsával, és amíg elkészül a töltelék, betettem az így előkészített formát a hűtőbe.A töltelékhez a túrót a tojással, porcukorral és a rummal kikevertem. Óvatosan beleforgattam a darabosra tördelt amaretti kekszeket és a csokicseppet. (vagy darabokra vagdalt csokit).A tölteléket a tésztára öntöttem. A maradék tésztát nagyobb lyukú reszelőn ráreszeltem. Betettem az előmelegített sütőbe és 180 fokonkb. 25-35 perc alatt megsütöttem. Hagytam kihűlni. (Megj.: jobb ha egy éjjelt pihen hideg helyen, jól átérnek az ízek.)

Címkék

Pite Túró Amaretti