Sajtos sós rudacskák

  • 2013.02.25.
  • 5

Chef Viki
blogjáról van a recept. Tetejét reszelt sajt helyett szezámmaggal és mákkal szórtam meg.Hozzávalók:40 dkg liszt (megj.:én keverve tettem sima- és réteslisztet)20 dkg zsír10 dkg reszelt sajt1 kis doboz tejföl (175 gr)1 csapott evőkanál só.Tetejére:1 tojás+ reszelt sajt, vagy különféle magvak - én most mákkal és szezámmaggal szórtam meg jó vastagon.A lisztet, sót, reszelt sajtot és a zsírt összemorzsoljuk, utána hozzáadjuk a tejfölt, összegyúrjuk, fóliába csomagolva min. 3 órára hűtőbe tesszük.Utána 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, lekenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal (vagy magvakkal), rudacskákat vágunk (nálam
10 x 1 cm-es). Sütőpapíros tepsin előmelegített sütőben megsütjük.

Címkék

Vendégváró