Mustáros-ketchupos sertéscsíkok

  • 2013.01.24.
  • 9

A recept eredetije
innen, annyi külömbséggel, hogy nálam sertéskarajból készült, és worcesterszószt nem tettem bele, volt itthon viszont póréhagymám, így azt is belekarikáztam.Hozzávalók:1 kg sertéshús (az eredeti receptben sertéscomb, nálam karaj)3 evőkanál mustár3 evőkanál ketchup (nálam csípős)3 evőkanál szójaszósz1 kávéskanál só1 kávéskanál őrölt bors1 kávéskanál szárított bazsalikom3 evőkanál olaj1 evőkanál burgonyakeményítő+ póréhagyma.A húst csíkokra vágjuk.A póréhagyma kivételével a többi hozzávalót jól összekeverjük a húscsíkokkal, lefedve legalább 2 órán át hűtőben pihentetjük.Egy teflonserpenyőben olajat hevítünk. A karikákra vágott póréhagymát hozzákeverjük a bepácolt húshoz,és hirtelen megpirítjuk a serpenyőben (én kétszerre raktam a serpenyőbe, mert elég sok lett, először a felét pirítottam meg (keverni kell mert hajlamos leégni) utána lábasba raktam, majd a másik felét ugyanígy, és azt is a lábasba tettem. Kb. 2 dl forró vízzel felöntjük, és néha megkeverve puhára pároljuk.Én rizzsel és ketchupos káposztasalátával tálaltam.

Címkék

Sertéshús