Kacsamájas töltött gomba

  • 2013.12.18.
  • 2

Nagyon szeretjük a töltött gombát. Rengetegszer készítettem már, rengeteg variációban. Most, ahogy a mélyhűtőt pakoltam, találtam egy kis csomag kacsamájat. Gyanítom, hogy a múltkori kacsasültnél nem került elő, ami klassz, mert most alaposan felturbóztam vele a gombák töltelékét. :D Hát mit mondjak... lesz még ilyen máskor is, az biztos!
Hozzávalók 2 személyre:8 db tenyérnyi csiperke15 dkg kacsamáj (lehet csirke is)5 dkg császárszalonna3 dkg reszelt sajt 1 pici fej vöröshagyma1 gerezd fokhagyma 2 evőkanál olívaolaj2 evőkanál tejföl1 tojáskis csokor petrezselyem rozmaring (lehet szárított is)majoránna (lehet szárított is)sóborsA tetejére:tejfölreszelt sajt A gombát megtisztítjuk, tönkjét kiszedjük. A tönköket a hagymával és császárszalonnával együtt apró kockákra vágjuk. A májat megmossuk, leszárítjuk, apróra vágjuk. A petrezselymet, rozmaringot, majoránnát finomra vágjukEgy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, lesütjük rajta a császárszalonnát. Hozzáadjuk a hagymát és az apróra vágott gombát, majd zsírjára sütjük. Rátesszük a májat és 2-3 perc alatt átsütjük. Levesszük a tűzről, hűlni hagyjuk.A sütőt előmelegítjük 200°C-ra Ha a töltelék már langyos, belekeverjük a tojást, tejfölt, sajtot, reszelt fokhagymát. Ízesítjük sóval, borssal finomra vágott zöldfűszerekkel.A gombakalapokat megtöltjük, enyhén olajozott sütőtálba sorakoztatjuk, letakarjuk alufóliával és betesszük a forró sütőbe ~15-20 percre, míg szépen átsülnek. Ekkor kivesszük, mindegyik tetejére fél evőkanálnyi tejfölt teszünk, majd bőven megszórjuk reszelt sajttal. Visszatesszük a sütőbe és ~10 percig grillezzük, míg a sajt aranybarna lesz.

Párolt rizzsel, vagy burgonyapürével és vegyes salátával tálaljuk. :)A receptet megtaláljátok a Kifőztük decemberi számában is! :)