NARANCSOS CSOKIKOCKA

  • 2013.05.18.
  • 3

Megjelent a Kifőztük májusi számában!
A tésztához:6 tojás6 kanál cukor4 kanál kakaó 15 kanál forró víz10 kanál olaj15 kanál liszt1 csomag sütőporcsipet sóA sziruphoz:20 dkg cukor2,5 dl víz1 fiola narancsesszenciaA krémhez:10 dkg csokoládé1 dl tejszín6 kanál narancslekvárA glazúrhoz:15 dkg jó minőségű csokoládé2 kanál olaj

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, a kakaóporral, az olajjal, a sütőporral, majd a forró vízzel és a liszttel. Utána lazán összevegyítjük a keményre felvert tojások fehérjével.Sütőpapíros,
20X30 cm-es
tepsibe simítjuk és tűpróbáig előmelegített sütőben készre sütjük.Rácsra borítva kihűtjük, kettévágjuk és alaposan megöntözzük a sziruppal. Az összes szirup el kell fogyjon!A sziruphoz a hozzávalókat pár percig együtt forraljuk, majd kihűtjük.A tejszínt forrásíg melegítjük, levesszük
a tűzről és belekeverjük az apróra vágott csokoládét.A szirupos alsó lapra narancslekvárt kenünk, majd a csokoládékrémet, végül befedjük az ugyancsak szirupos tésztalappal és lenyomtatjuk, hogy alaposan összeragadjon.Hidegen helyen pár órát dermesztjük, majd 5X5 cm kockákra vágjuk és leöntjük a csokoládéglazúrral.A glazúrhoz az apróra tördelt csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd belekeverjük az olajat is.